2011-08-09

Prakutusio nykštuko kepurėlė


Na niekaip jokios kitokios antraštės nesugalvojau - be galo mielas būtent šis pavadinimas... Tad visų pirma ir skubu padėkoti Sniegai už lietuvišką mezgimo aprašymą - AČIŪ!

Išėjo kas išėjo, bet manau visai be reikalo kurį laiką dar dvejojau, ar bandyti - turime štai jau dvi tokias kepurėles ir turbūt dar ne paskutines:


Sakyčiau labai patogus modelis, ypač dar neitin prakutusiam darželinukui, kuriam savarankiškai susirišti raištukus būtų kiek persudėtinga, o ir sagai negrabiais pirštukais parodyti kelią į kilpą laiko užimtų.

Prie viso to, kas labai tvarkingai išdėstyta aprašyme, pridurčiau tik nedidukę pastabėlę - mezant reikia turėti omenyje, kad išorinė kepurėlės pusė galų gale taps išvirkščioji. (Tai žinoma nelabai turi reikšmės, jei siūlai nauji, bet jei yra kokių slėptinų defektėlių, geriau jau juos iškart palikti toje pusėje, kur jiems ir vieta).

Beje pilkajai kepurėlei išmėginau dar nebandytą itališkojo akių apmetimo būdo variantą stulpeliams 2/2 (aprašytas čia). Kadangi ši kepurėlė iš pradžių mezgama ratu, papildomai turėjau smagų galvosūkį, kaip "apsukti" kas antrą eilę. Na bet galiausiai likau visai patenkinta rezultatu. Tiesa nesu tikra, ar būtent šiam modeliui tai labai tinkamas pasirinkimas - atrodo dailiau, bet kraštas storesnis, ne tiek laisvas, kaip akis apmetus įprastu būdu, nors pagrindinio akių apmetimo itališkuoju būdu reikalavimo - pirmas 4 eiles megzti plonesniais virbalais, ir nesilaikiau.

4 komentarai:

Sniega rašė...

:) na, kaip malonu, kad ir kepurės tinka, ir pavadinimas. Tiesa, kaklą, kaip paskui paaiškėjo, verta megzt bent dvigubai ilgesnį, nei siūlo, nes kitaip lenda jis iš po rūbų. O gal ten dar ir superwash siūliukų kaltė, kad tos kepurės tokios "bėgiojančios" gaunas... Šį sezoną bandysiu iš paprastos vilnos numegzt, gal gi nesugrauš mano princesių :)

Emili rašė...

Dėkui, kad neapkaltinai plagijavimu :) Kas dėl kaklo, tai gal tikrai ir nuo siūlų priklauso, ir kiek puriai numegzta. Aš tai turiu bėdą megzti kiek perstandžiai, tad nors ir akių kiek daugiau apmečiau, nei pagal aprašymą, vis tiek man šios kepurėlės tokios visai ne sunkiai išaugamos gavosi (pati jau niekaip neįlįsčiau) - gal nebus kaip labai ir "bėgioti", kai tokios prigludusios (na bent jau labai tikiuosi :) ).

Unknown rašė...

nuostabi kepurytė labai norėčiau aprašyma gauti kaip megzti jei žinoma būtų imanoma Ači

Unknown rašė...

Nuostabi kepurytė,norėčiau gauti mezginio aprašymą jei glima.Ačiū.