2011-11-25

Audiniu aptraukta daiktadėžė


Dar vienas nedidukas seniai kirbėjęs sumanymas - atnaujinti dvi vaikų kambario lentynas.

Galinė jų sienelė buvo tamsiai oranžinė - nors atspalvis ir derantis, daugiau tokio paties kambaryje nėra. Be to, ant šviesios sienos kabančioms tamsioms lentynoms norėjosi suteikti šiokio tokio lengvumo. Taigi susiradau tapetų likučius ir jais išklijavau galines lentynų sieneles - manau visai pavyko sukurti iliuziją, kad ten iš viso nieko nėra:


Na o daiktadėžė - tai pirmasis eksperimentas galutinai išsisėmus kantrybei ieškoti ir ieškoti kažko panašaus parduotuvėse. Arba spalva netinka, arba matmenys ne tokie, arba pernelyg nepatvaru, arba šiaip negražu, arba kaina nei į tvorą, nei į mietą, arba... norėjosi ir pačiai pamėginti :)

Sienelėms naudojau storą dėžių nuo sauskelnių kartoną. Kiekvienai sienelei iškirpau/išpjoviau po dvi detales, kurias sudėjau margosiomis pusėmis į vidų - taip ir tvirčiau, ir niekas nepersišviečia per gan nestorą audinį.

Iš medžiagos, palikdama po 1 cm siūlėms, iškirpau dvi detales dėžės dugnui (vieną dėžės išorinei pusei, kitą - vidinei) ir vieną detalę visoms likusioms dalims. Susiuvau didžiosios detalės šoną, prisiuvau ją prie vienos iš dugno detalių, gautą "maišą" išverčiau gerąja puse į išorę, sustačiau į savo vietas kartonines detales (jas audinys tvirtai aptempė), vis primatuodama įtempimą prisiuvau antrąją dugno detalę ir taip išklojau audiniu dėžės vidų. Naudoti klijų nenorėjau, tad vidinę dugno detalę pritvirtinau apsiūdama kraštines (adata durdama iš dėžės vidaus į išorę ir atgal tarp kartono detalių). Maniau, kad taip pat teks persiūti ir ties vertikaliomis briaunomis, bet dėžė puikiai laiko formą ir taip.



Dėžės dangčiui iš audinio iškirpau dvi detales - vidinei pusei mažesnę, kuri dengtų tik horizontalų paviršių, o likusiai daliai didesnę, kad apgaubtų ir sieneles. Kad vidinė pusė laikytųsi, apsiuvau palei kraštines, kaip ir dėžę, bet tuo nesu labai patenkinta, nes ant dėžės dugno tokia siūlė buvusi nebuvusi, o štai dangčio vaizdą kiek apgadina. Gal visgi būtų buvę geriau klijuoti - tik kažin ar pakankamai tvirta.

Šiaip ar taip, pirmoji dėžutė jau yra ir net telpa į ją daugiau nei tikėjausi. Papildžius kartono atsargas bus galima pagalvoti dar apie porą - trejetą tokių ar panašių.

2 komentarai:

Egle rašė...

Kaip įdomu :) Iš pradžių pagalvojau, kad esamą dėžę aptraukei, o čia visa nauja dėžė pagaminta. Dėkui už idėjas ir pastebėjimus.

Emili rašė...

Malonu :) Esu mačiusi aptrauktų ir dėžių, bet tada jau turbūt nėra kitos išeities, kaip klijuoti. Be to, nelengva ir dydį pritaikyti.