2011-12-02

Nykštuko kostiumas


Neperseniausiai visu "gražumu" teko patirti, kuo gi skiriasi valstybinis vaikų darželis nuo anksčiau mūsų vyresnėlio lankyto katalikiško. Štai dar tik pirmoji advento savaitė, o aš jau siuvu kostiumą Kalėdų šventei, mat ji, kaip nekvestionuojamai konstatavo auklėtoja, šiemet bus anksti... Taip, pirmoje gruodžio pusėje - su daug linksmybių, saldumynų, dirbtinio sniego bei nykštukų. Kita vertus, gal kaip tik gerai, kad ne Kūčių išvakarėse - bus dar kelios savaitės nurimti ir pasitikti Kristaus gimimą taip, kaip pridera. Neturim tiesa šiemet ir namuose nei advento vainiko, nei advento kalendoriaus - nelabai būtų, kur juos gražiai laikyti, nes esam gerokai užsivertę remontu... Bet per Kalėdas jau turėtų būti tvarkinga ir jauku.

Na o dabar apie nykštukus.

Kostiumui išleidau nei daug, nei mažai - 2 litus. Už štai tokį diiidelį kalėdų senelio švarką iš sintetinės veltos medžiagos (pirkau žinoma "kuistuke" ir net rinkausi iš poros panašių variantų - gi dabar pats sezonas):


Nuardžiau rankoves - jų plotis kaip tik tiko kelnių klešnėms, tad tik viršų iškirpau pagal turimas trikotažines sūnelio kelnes (labai tingėjosi prasidėti su iškarpomis), detales susiuvau ir ties juosmeniu įvėriau gumą.

Išardžiau visas likusios "liemenės" siūles ir pagal turimą megztuką sukirpau viršutinę kostiumo dalį: po vieną rankovę iš kiekvieno skverno, priekį bei nugarą - iš nugarinės "liemenės" dalies. Susiuvau ir papuošiau atlikusiomis baltomis juostelėmis.

Pagaminau ir prisiuvau priekyje du kutus. Dar radau baltą plastmasinę sagtį bei raudonais ir mėlynais brūkšneliais pamargintos baltos gumos - šiuos daikčiukus paverčiau nykštuko diržu (patogu, kad jo nereikės segioti - tik užsimauti).

Iš kur mūsų namuose ta kepuraitė, gerai jau nė nežinau - berods vyras pirko prieš porą metų. Ji tiesa kiek kitokia - išvirkščiojoje pusėje trikotažinė, gerokai tvirtesnė, bet dera kuo puikiausiai.

Taigi kostiumas jau yra - gal ne itin tvirtas, bet šventę manau tikrai atlaikys, o gal ir mažajai sesutei ar pusbroliukui dar kada pravers.

4 komentarai:

Jelena Raziuliene rankdarbiai rašė...

sveiki, gal parduodat nykstuko kostiumeli?

Emili rašė...

Neparduodu :)

Anonimiškas rašė...

Sveiki,gal pasiut galit?;)

Emili rašė...

Sveiki, malonu, kad patiko, bet pagal užsakymus nedirbu.