2012-04-27

Puodkelės



Dar keletas paskutinių dienų siuvinukų. Šias puodkeles ir virtuvinę pirštinę derinau prie jau esamų tokių pat gėlėtų užuolaidų, kurias parodysiu, kai bus prigręžti kabliukai parišimo juostoms.

Puodkelėms išsikirpau do du kvadratėlius (kraštinė - 20 cm) gėlėto medvilninio audinio ir po du - sintepono (kad būtų storiau), iš įstrižo vienspalvio vyšninio audinio (sudėtis - linas su medvilne, tik procentų nebeprisimenu) - 4 cm pločio juostelių apsiūti kraštams. Siuvau rankomis mašinine siūle. Pirmiausiai prisiuvau juostelę adata durdama per visus minėtuosius sluoksnius:



Taip atrodė kita pusė:


Nulyginau išlindusius sintepono kraštus:


Atlenkiau prisiūtąją juostelę į kitą puodkelės pusę ir palenkusi apie 1 cm prisiuvau nematomąja siūle (hm... ji ko gero turi kitokį pavadinimą):


Pirštinė. Iškarpą pasidariau apsibrėžusi seną virtuvinę pirštinę. Išsikirpau šešias detales: dvi gėlėtas (papildomai pridėjusi po 1 cm siūlėms) ir po dvi vyšnines bei iš sintepono (kraštams pridėjau mažiau - po 0,5 cm).



Gėlėto audinio detales sudėjau gerosiomis pusėmis į vidų, susiuvau 1 cm atstumu nuo krašto ir išverčiau. Tada taip pat 1 cm nuo audinio krašto susiuvau sudėjusi vieną sluoksnį sintepono, abu pamušalo sluoksnius gerosiomis pusėmis į vidų ir antrąjį sintepono sluoksnį. Apkarpiau sintepono kraštelius ir visą šią detalę įkišau į gėlėtąją. Beliko apsiūti juostele ir tiek pirštinei, tiek puodkelėms prisiūti gėlėto audinio kilpeles pakabinimui.


2 komentarai:

Sniega rašė...

Štai dar vienas nuostabus siuvimo rankelėm rrezultatas :) Labai gražu. Ir aš tokių noriu. Dabar, kai visą procesą parodei pažingsniui, tikrai atsispirsiu visom pagundom mugėse pirkt šitokius virtuvės asesuarus - priminsiu sau, kad ir pati pasisiūt galiu :)

Emili rašė...

Dabar prie tų žingsnelių dar ko gero pridėčiau, kad neprošal visgi pabaigus puodkėlę persiūti per ją skersai vieną kitą siūlę, kad nebūtų tokia pūsta. Kita vertus, dar nei karto neskalbiau - sinteponas mėgėjas suplonėti.