2012-04-15

Imbieriniai sausainiai


Nors imbieras dvelkia Kalėdomis, o tik ką atšventėme Velykas, tikiuosi, kad imbierui labai netinkamo laiko nėra...

Pasidalinsiu štai tokiu nesudėtingu receptuku, kažkada gautu iš vienos internautės, su kuria keliai išsiskyrė man nespėjus padėkoti. Ačiū!
  • 200 g cukraus,
  • 200 g sviesto,
  • 100 g medaus,
  • 3 kiaušiniai,
  • apie 300 ml miltų,
  • imbiero pagal skonį (šviežiai tarkuota šaknis geriau nei milteliai).
Cukrus, sviestas ir medus šildomi, kol susidaro vientisa masė. Praaušus įmušami kiaušiniai, negailint beriama imbiero (sausainiai turi būti aštroki) ir vis pridedant miltų suminkoma tešla. Ji kočiojama 0,5 cm storio lakštu ir supjaustoma norimos formos gabalėliais. Kepama 180 C karštumo orkaitėje apie 10 min.

Skanaus :)

Komentarų nėra: