2015-02-08

Saldžios rožytės


Tokias rožytes mano vaikystėje kepdavo vienos darželio draugės mama – skonis gal ir nėra kažkuo labai ypatingas, primena tradicinius "susuktus" vaflius, bet vis kažkas įdomesnio papuošti šventiniam stalui.

Tešlą paruošti labai paprasta. Produktai maždaug 11 rožyčių:
  • 4 kiaušiniai,
  • 1 stiklinė miltų,
  • 1 stiklinė cukraus,
  • vanilinio cukraus (nebūtina).
Kepama po vieną rožytę. Ant didelės sviestu išteptos skardos kuo didesniais atstumais vienas nuo kito arbatiniu šaukšteliu papilami 7 tešlos "blyniukai" – būsimi rožytės žiedlapiai. Reikia stengtis, kad jie būtų kuo taisyklingesnės formos (skardos paviršius irgi pageidautinas kuo lygesnis, kad tešla nevarvėtų, lapeliai nesusilietų). Krašteliams pradėjus gelsti skarda ištraukiama iš orkaitės ir labai greitai, kol blyneliai dar karšti, iš jų tvirtai suspaudžiant suformuojama rožė. Svarbu nekepti lapelių perilgai – tuomet jie bus pertrapūs ir sulipdyti nebepavyks. Suformavus rožę skarda, jei reikia, dar patepama sviestu, ir kepami 7 blyniukai kitai rožytei ir t.t.







Komentarų nėra: