2013-01-01

Aguonų ir obuolių pyragas


Vyras juokiasi, kad visi mano kepami pyragai - obuolių. Šis pyragas irgi ne išimtis, nors teisingiau manau būtų jį vadinti aguonų pyragu su obuoliais, kurie šįsyk tėra priedas. Daug daug aguonų, nei žiupsnelio miltų ir viskas tiesiog tirpsta burnoje.


Recepto prisilaikiau šio.

  • 7 didesni kiaušiniai,
  • 250 g sviesto,
  • 280 g cukraus,
  • 300 g aguonų,
  • 5-6 vidutinio dydžio obuoliai,
  • 8 šaukštai manų kruopų,
  • 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių,
  • 2 šaukšteliai aliejaus,
  • 150 g juodojo šokolado.
Iš vakaro užplikiau aguonas verdančiu vandeniu ir palikau išmirkti. Gerai sumaliau virtuviniu kombainu (juo bandžiau daryti ir visa kita - užplaukė mat ūpas pasikartoti retai naudojamo daikto funkcijas :) ).

Sviestą ištryniau su cukrumi. Paeiliui vis gerai sumaišydama sudėjau kiaušinių trynius, aguonas, stambiai tarkuotus obuolius, manų kruopas, kepimo miltelius, aliejų (kaip ir minėto tinklaraščio autorė, labai abejoju, ar pastarojo tikrai reikia).

Galiausiai iki stangrių putų išplakiau kiaušinių baltymus ir įmaišiau į tešlą.

Į didžiają skardą (per visą orkaitės plotą) įklojau kepimo popierių ir tolygiai paskleidžiau joje tešlą. Kepiau 180 C temperatūroje apie 45 min.

Ištirpinau šokoladą (su truputėliu sviesto) ir tolygiai aptepiau pyrago paviršių.

Skanumėlis :)





Komentarų nėra: