2012-01-30

Saldžiarūgštė vištiena


Mano šeimynėlės spėtas pamėgti receptas. Tiesa iš kur jį gavau, jau nebeprisimenu...

Produktai
  • 400 g vištienos file,
  • 1 raudona paprika,
  • nedidelė skardinė ananasų kubeliais,
  • kelios didesnės morkos,
  • 2 šaukštai sojos padažo,
  • pusė citrinos,
  • 2 kiaušinių baltymai,
  • 2 šaukštai bulvių krakmolo,
  • vištienos prieskonių,
  • aliejaus kepimui,
  • medaus (nebūtinai).

Gaminimas

File supjaustoma juostelėmis. 2 kiaušinių baltymai sumaišomi su 1 šaukštu krakmolo ir į šį mišinį sudedami file gabaliukai, išmaišoma. Iškepama keptuvėje.

Morkos sutarkuojamos stambia tarka, kiek pasmulkinami ananasai, juostelėmis arba kubeliais supjaustoma paprika. Troškinama, kol suminkštės.

Paruošiamas padažas: pusės citrinos sultys, 1 šaukštas krakmolo, 2 šaukštai sojos padažo, likusios ananasų sultys. Jei ananasai rūgštoki, galima dėti mažiau citrinos sulčių arba pagardinti medumi.

Vištiena ir daržovės suverčiamos į vieną gilią keptuvę arba puodą, supilamas padažas, pridedama vištienos prieskonių ir maišant pakaitinama kelias minutes. Leidžiama šiltai pastovėti.

Tinka valgyti su ryžiais.
Beje skanu ir pašildžius (patogus lauknešėlis darbui :) ).

Komentarų nėra: