2012-01-24

Florentinai arba dar vienas receptas tinginiams :)


Pagaliau išbandžiau ir aš - dar vieną receptą neturintiems pomėgio ilgai kuistis virtuvėje, tačiau saldumynus mėgstantiems. Šįkart pagal Beatą.

Produktai

1 indelis saldaus kondensuoto pieno,
250 g kukurūzų dribsnių ("cornflakes" be priedų),
sauja aguonų,
sauja sezamo sėklų.

Gaminimo būdas

Kondensuotas pienas palaikomas kambario temperatūroje, kad nebūtų pernelyg tirštas.

Ant dribsnių pilamas kondensuotas pienas, suberiamos aguonos ir sezamo sėklos. Viskas gerai sumaišoma.

Gauta masė dėliojama po šaukštą ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pašaunama į įkaitintą orkaitę ir kepama apie 7 min. 190 C temperatūroje.


Saldu ir trašku :)

2 komentarai:

Jaukūs namai rašė...

Gera mintis - reikes pabandyti. :) Turbut dar skaniau butu, jei butu iberta migdolu drozliu. :)

Anonimiškas rašė...

man skaniai valgėsi, bet kai kepiau pati, man "tešla" skystoka kažkokia buvo, tai gavosi blynai, kurie iškepė, bet neįmanoma nuo kep popierius buvo atplėšti, žodžiu-nepavyko.