2011-09-06

Obuolienė


Kadangi paskutiniu metu ne kažin ką labai parodytino veikiu (gi nedemonstruosi visam svietui pvz. savo iškuopto sandėliuko), pasiteisinsiu bent tuo, jog štai vis verdu obuolienę. Išties gi paprasčiau negu paprasta ir "obuolienės receptas" daugeliui žmonių, bent kiek nusimanančių, ką veikti virtuvėje, tikriausiai skamba ganėtinai naiviai, bet kiek save pažįstu, man kitais metais stovint prie puodo, kupino tik ką pripjaustytų obuolių, taip neatrodys...

Taigi proporcijos:
  • 5 litrai pjaustytų rūgštokų obuolių (manau tokios talpos maniškis didysis puodas),
  • 2-2,5 stiklinės cukraus,
  • 0,5 litro vandens.
Verdu apie 40 min. ir supilstau į spiritu dezinfekuotus stiklainius.

Tiesa tai obuolienė "ne kaip pas žmones" :) Rūgštoka, perdaug nesuvirusi ir tikriems smaližiautojams ko gero nerekomenduotina, bet būtent tokią jau daugybę metų verda mano mama ir tai tiesiog nepamainomas dalykas prie blynelių su cukinija.

1 komentaras:

Sniega rašė...

Kad rūgštoka - nieko keisto, nes "žmonės" septynlitriam pjaustytų alyvinių (o tai reiškia švelnaus, nerūgštaus skonio) obuolių puodui deda kilogramą cukraus. Tai mano obuolienės skonį galima apibūdint "saldu kaip du medu" :D Na, bet apie tai ir visa kita reik ne čia rašyt, o savo tinklarašty :D O vis neprisiruošiu kokią "grupinę" obuolienės stiklainiukų nuotrauką padaryt, kad galėčiau įrašą iliustruot. Geras daiktas yra iškuoptas sandėliukas :)