Mano šeimynėlės spėtas pamėgti receptas. Tiesa iš kur jį gavau, jau nebeprisimenu...
Produktai
- 400 g vištienos file,
- 1 raudona paprika,
- nedidelė skardinė ananasų kubeliais,
- kelios didesnės morkos,
- 2 šaukštai sojos padažo,
- pusė citrinos,
- 2 kiaušinių baltymai,
- 2 šaukštai bulvių krakmolo,
- vištienos prieskonių,
- aliejaus kepimui,
- medaus (nebūtinai).
Gaminimas
File supjaustoma juostelėmis. 2 kiaušinių baltymai sumaišomi su 1 šaukštu krakmolo ir į šį mišinį sudedami file gabaliukai, išmaišoma. Iškepama keptuvėje.
Morkos sutarkuojamos stambia tarka, kiek pasmulkinami ananasai, juostelėmis arba kubeliais supjaustoma paprika. Troškinama, kol suminkštės.
Paruošiamas padažas: pusės citrinos sultys, 1 šaukštas krakmolo, 2 šaukštai sojos padažo, likusios ananasų sultys. Jei ananasai rūgštoki, galima dėti mažiau citrinos sulčių arba pagardinti medumi.
Vištiena ir daržovės suverčiamos į vieną gilią keptuvę arba puodą, supilamas padažas, pridedama vištienos prieskonių ir maišant pakaitinama kelias minutes. Leidžiama šiltai pastovėti.
Tinka valgyti su ryžiais.
Beje skanu ir pašildžius (patogus lauknešėlis darbui :) ).